Monday, January 2, 2012

2012 Rule Nr.1 - Start Spending Time With The Right People


Start spending time with the right people. – These are the people you enjoy, who love and appreciate you, and who encourage you to improve in healthy and exciting ways. They are the ones who make you feel more alive, and not only embrace who you are now, but also embrace and embody who you want to be, unconditionally.

6 comments:

  1. schöner gedanke fürs neue jahr! :)

    ReplyDelete
  2. Hej Marion,
    jag har nyligen hittat din blogg och finner den mycket intressant att läsa. Roligt att hitta fler Parelli-människor, speciellt eftersom jag är någorlunda ny till det.
    Jag läste i ett tidigare blogginlägg din beskrivning av hur väl du kan "ankra" Milva genom att släppa ner repet på backen. Detta är något jag skulle vilja lära min egen häst - en 3-årig lbe/lbi. Det skulle vara så roligt om du ville berätta lite i något av dina bloggposter om hur du gjorde för att Milva skulle lära sig detta. Och hur lång tid det tog för henne att börja förstå vad du ville. Sen undrar jag också om det inte uppstår en konflikt mellan detta att "ankra" hästen och att få hästen att gå i till exempel circling med slack i repet - då drar ju repet i backen, så hur får ni ihop det?
    Tack för en rolig blogg!
    Vänligen /erika

    ReplyDelete
  3. wow can i really answer on my own blog again?

    ReplyDelete
  4. i guess i can...lol...
    Erika - jag är faktiskt riktigt dåligt på att förklara saker men jag kan prova iaf. jag lärde milva ground tieing genom att först släppa repet säger sssst vilket betyder att stanna och sedan kliade jag henne jätte mycket - friendly game. tog hon ett steg framme fick hon såklart ta en tillbaks också och så vidare. när hon förstodde det så började jag gå mer från henne följde hon efter mig så var ssst igen och backa igen. step by step altså. nu kan jag bara släppa repet och hon stannar - för det mesta. men hon är ju också häst och ingen robot ;). hon lärde sig ganska snabbt som allt annat så det beror nog mycket från häst till häst och hur konsekvent du är. i circling game har du ju repet i den annan ende så det har ju ingenting med ground tie att göra, det är ju du som är ledare och hästerna fattar ju det. plus i circling game använder du en annan energie. hoppas nu bara att jag inte förvirrade dig ;).vad har du för någon häst? vad bor du? xx

    ReplyDelete
  5. Hej igen Marion,
    tack för ditt svar! Du verkar ha gjort ungefär så som jag trodde att man skulle gå tillväga, men det är skönt att få höra om någon annan som gjort det och att det lyckats. Blir lättare att vara så pass tålmodig och ihärdig som krävs då! :)
    Jag har en arabvalack och bor rätt långt ifrån dig, tyvärr, ända uppe i Gävle. Klicka på nadalox ovan så kommer du till min blogg :)

    ReplyDelete