Saturday, February 21, 2015

Köpa en spjälsäng till...?


Munch är helt förtjust i Emils säng och sover numera i barnrummet istället för vårs säng. Kanske vi måste nog införskaffa en likadan säng för att vara rättvis.

Friday, February 20, 2015

Gravid vecka 39

Det var otroligt skönt att kunna vara hemma hela graviditeten och tar hand om mig själv. Vet inte hur det skulle ha gått annars. Vara gravid när man är 40 med första barnet är trots allt lite mer påfrestande än när man är i 20 års åldern.
Nu är vi inne i de sista två veckorna. Nästa vecka blir det den vanliga veckobesök hos barnmorska och den 4 mars - datumet där vi skulle föda, skall vi in till förlossning och planera.
Är man över 40 skall/får  man heller inte gå över mer än en vecka, enligt läkaren. Det var också skönt att veta.
Imorse mådde jag väldigt illa och hade ont i huvudet, det slutade med att hela frukosten kom upp igen. Inget vidare roligt med min kräkphobi. Tydligen är det också tecken på att förlossningen står framför dörren. Annars känner jag inte av något än. Emil verkar inte ha brotten ut än iaf.

Thursday, February 12, 2015

Gravid vecka 37

Nu är det bara tre veckor kvar. Vi har nu allt förberedd, köpt in och byggt ihop så vårs lilla Emil kan komma när som :). Han är mycket efterlängtad!
Jag tror han har fixerat sig nu för det börja trycka neråt. Han är fortfarande mycket livligt och kan hålla på hela dagen och sprattlet runt. En av de sista kvällarna kunde vi se hela hans profil på utsidan av magen så mycket tryckte han emot. Helt magiskt är det.

Wednesday, February 11, 2015

Förbered barnkammare


Peter har byggt ihop och modifierat spjälsängen. Nu kan man ta av grinden på den ena långsidan och sätter tillbaka den om man vill. Mycket praktiskt eftersom vi kommer ha sängen stående bredvid vårs.  Vi har inte gjort så mycket annat med rummet eftersom vi kommer ju flytta till gården det här året.

Tuesday, February 10, 2015

Så härligt


Med en stor hage även på vintern...

Monday, February 9, 2015

Kvällsmys & profylaxkurs i Norrköping

I förmiddags var vi på profylaxkursen i Norrköping, vilket var jätte givande. Johanna och jag hade planerad att vara där tillsammans. Stefan och Peter jobbar ihop och Johan a har två hästar och har termin några dagar efter mig. Det finns mycket att prata om :).
Kursen var en genrep av boken "föda utan rädsla" vilket vi båda hade läst.
Rädd är jag inte det lilla minsta. Det som jag kan oroa mig över om vi kommer in i tid, det är ju en bit att köra och att jag absolut inte vill kräka, med tanke på min kräkfobi, annars känner jag mig ganska lugnt.
Nu är det bara tre veckor kvar....

Sunday, February 8, 2015

Bus...


De två har det nog riktigt roligt ihop. Massor av bus i hagen var det...

Thursday, February 5, 2015

Inne på förlossningen igen....

Fick order av barnmorskan Monica igår igen att åka in för blodtryckskontroll. Medicinen är höjd igen  och lilla Emil mår bra. Emil drack fostervatten när vi tittade på honom, hur gulligt som helst. På kvällen underhåll han oss med diverse akrobatiska övningar. Man kunde se hela hans profil så mycket tryckte han emot magen. Definitivt extrovert som sin far ;)

Wednesday, February 4, 2015

Avstyckning av gården är klart :))

Tror det kommer räcker för två hästar och en ponny.
Tänk vilket lyxliv våra hästar kommer få. Det är helt klart en jätte stor uppgradering jämfört med Skåne. Jag småskrattar fortfarande med tanke på att Peter först inte ville köpa gården för han tyckte det var för lite mark. Efter man har bott i Skåne i flera år ser man det lite annorlunda ;).
Nu skall jag bege mig ut i snöyran och fota hästarna - om jag nog förstå mig på den nya kameran.